Adskillige danske hjemmesider er i øjeblikket under angreb fra hackere, herunder Københavns Lufthavns hjemmeside.

Det er overraskende, at disse overbelastningsangreb stadig har succes, selv efter at de har været i gang i mere end to år, udtaler Henrik Moltke, DR’s viden- og tech-korrespondent.

Lufthavnen har informeret om et massivt hackerangreb på deres hjemmeside og opfordrer brugere til at benytte deres smartphone-app for at få information om flyrejser.

Henrik Moltke mener med stor sandsynlighed, at den velkendte pro-russiske hackergruppe NoName057(16) står bag angrebene. Gruppen har angiveligt erklæret angreb mod Danmark som reaktion på landets støtte til Ukraine de næste ti år.

På deres Telegram-kanal meddeler hackergruppen, at de også har angrebet Thisted Kommune, Movia, Din Offentlige Transport (DOT) og Bornholms Lufthavn.

Hjemmesiderne er ifølge Moltke blevet ramt af såkaldte DDoS-angreb, en kendt type angreb, der tidligere har ramt danske hjemmesider som Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed.

DDoS står for Distributed Denial of Service, hvor et computerprogram spredt på adskillige computere angriber en internetadresse ved at bombardere den med gentagne forespørgsler. Dette overbelaster serveren og får hjemmesiden til at gå ned.

Selvom det er overraskende, at disse overbelastningsangreb stadigvæk lykkes, forsikrer Moltke forbrugerne om, at det kun påvirker adgangen til hjemmesiderne, indtil der træffes foranstaltninger for at afværge angrebene. Han påpeger også, at angrebene ofte sker i weekenden, hvor der er færre personer til at forsvare mod dem.

Kilde: Dr.dk

Københavns Lufthavns hjemmeside er lige nu udsat for et hackerangreb

Cookies & personoplysninger

Vi anvender Cookies for at give dig den bedste oplevelse, samt indsamle data til forskellige formål, herunder: Funktionalitet, Statistik og Marketing. Hvis du tillader dette skal du trykke Accepter på knappen herunder.