Manglende viden og kommunikation om hackerangreb gør virksomheder sårbare.

Plenty Components, en møbelvirksomhed i Ikast, oplever en situation, hvor deres adgangskoder og it-oplysninger blev stjålet og lagt på Dark Web.

Angrebet stammer fra hackergruppen ‘Play’, mistænkt for forbindelser til Rusland. Concept Data i Herning, en leverandør af it-løsninger til Plenty Components, blev ramt af ransomware før jul.

Mere end hundrede kunder, herunder Plenty Components, blev påvirket, men de fik først besked 55 dage senere. Kritik rettes mod Concept Data for langsom og utilstrækkelig håndtering af situationen.

Hackernes adgang til virksomhedernes oplysninger udgør alvorlig sikkerhedsrisiko. Concept Data forsvarer sig og håber ikke at opleve lignende angreb i fremtiden.

Concept Data i Herning arbejder på at genoprette sig efter et uventet angreb, som de ikke havde forudset. Direktøren beklager, at nogle af deres kunder har givet udtryk for utilfredshed med håndteringen af situationen på DR Nyheder. Han påpeger, at kun en lille del af deres forretning blev påvirket, og han forstår ikke, hvorfor utilfredse kunder ikke har taget kontakt. Direktøren er villig til at gå i dialog med dem og give svar på deres bekymringer. Han håber inderligt, at han aldrig vil opleve noget lignende i fremtiden.

Kilde: dr.dk
Mindre Ikast-firma i kløerne på hackergruppen PLAY.

Cookies & personoplysninger

Vi anvender Cookies for at give dig den bedste oplevelse, samt indsamle data til forskellige formål, herunder: Funktionalitet, Statistik og Marketing. Hvis du tillader dette skal du trykke Accepter på knappen herunder.