Cybersikkerhed i Danmark 2024: Stigende Trusler Kræver Akut Handling

Danmarks digitale front står overfor en stigende bølge af cybertrusler i 2024. En ny rapport fra PwC og aktuelle tendenser fra it-branchen afslører, at både virksomheder og infrastruktur er i øget risiko.

Denne artikel dykker ned i de primære udfordringer og løsninger, som danske virksomheder står overfor i dette digitalt udfordrende landskab.

Stigning i Cyberrisici: Ifølge PwC’s CEO Survey 2024 har cyberrisici taget et markant spring op på listen over trusler. Virksomhederne skal navigere i en tid præget af teknologiske omvæltninger, herunder den hurtige udvikling inden for AI.

Mangel på IT-Kompetencer: En konference om cybersikkerhed belyste, at mange virksomheder kæmper med en mangel på nødvendige it-kompetencer, som er essentielle for at håndtere disse trusler.

Faldende Antal IT-Medarbejdere: Samtidig med stigende trusler, rapporterer MarketConnect et overraskende fald i antallet af IT-medarbejdere, hvilket skaber yderligere udfordringer for branchen.

NIS2-Direktivet og Cybersikkerhed: EU’s NIS2-direktiv kommer til at spille en central rolle i styrkelsen af sikkerheden omkring kritisk infrastruktur og digitale tjenester. Implementeringen af disse standarder og krav er afgørende for Danmarks digitale sikkerhed.

Danmark står over for en kritisk periode, hvor både private og offentlige sektorer skal styrke deres fokus på cybersikkerhed. Denne artikel fremhæver nødvendigheden af strategiske investeringer i teknologi og menneskelige ressourcer for at skabe en robust og sikker digital fremtid for Danmark.

Kilder: ritzau.dk | danskindustri.dk | marketconnect.dk
Cybersikkerhed i Danmark 2024: Stigende Trusler Kræver Akut Handling

Cookies & personoplysninger

Vi anvender Cookies for at give dig den bedste oplevelse, samt indsamle data til forskellige formål, herunder: Funktionalitet, Statistik og Marketing. Hvis du tillader dette skal du trykke Accepter på knappen herunder.