Hvad er malware?

Malware (skadelig software) er en samlebetegnelse for enhver form for ondsindet software, der er designet til at forårsage skade på en computer, server eller et computernetværk.

Målet med malware kan variere fra at stjæle følsomme oplysninger og finansielle data til at beskadige eller deaktivere computerens normale funktioner.

Der er forskellige typer malware med forskellige formål, herunder:

  1. Virus: En virus er et stykke kode, der kan kopiere sig selv og sprede sig fra en fil til en anden på en computer. Den kan forårsage skade ved at ændre eller ødelægge filer eller programmer.

  2. Orme: Worms er selvstændige programmer, der kan kopiere sig selv og sprede sig fra computer til computer gennem netværk. De kan forårsage skade ved at tage op unødig båndbredde eller beskadige systemressourcer.

  3. Trojanske heste: Trojanske heste er programmer, der ser ud til at være nyttige, men i virkeligheden er skadelige. De kan åbne en bagdør for hackere, stjæle data eller beskadige systemet.

  4. Ransomware: Ransomware krypterer filer på en computer eller et netværk og kræver derefter løsepenge for at give ejeren adgang til de krypterede filer igen.

  5. Spyware: Spyware overvåger og indsamler informationer om en brugers aktiviteter uden deres viden eller samtykke. Det kan indsamle personlige oplysninger, webbrowsingvaner og tastetryk.

  6. Adware: Adware viser uønskede annoncer på en computer. Mens det normalt ikke er skadeligt i sig selv, kan det være irriterende og føre til yderligere malware-infektioner.

Det er vigtigt at have en opdateret antivirussoftware og andre sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte sig mod malware.

Derudover bør man være forsigtig med at åbne vedhæftede filer i e-mails, downloade filer fra mistænkelige kilder og besøge utroværdige websteder for at minimere risikoen for malware-infektioner.

Hvad er malware?

Cookies & personoplysninger

Vi anvender Cookies for at give dig den bedste oplevelse, samt indsamle data til forskellige formål, herunder: Funktionalitet, Statistik og Marketing. Hvis du tillader dette skal du trykke Accepter på knappen herunder.